The desire to be able to process sewage sludge for longer

May 6, 2023

Onze klant NV Slibverwerking Noord-Brabant (SNB) te Moerdijk heeft plannen om langer zuiveringsslib te blijven verwerken dan oorspronkelijk was bedacht. De vraag naar duurzame slibverwerking neemt de komende jaren alleen maar toe. SNB heeft haar installatie zo ingericht dat SNB klaar staat voor de toekomst, slibverbranding speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire samenleving.

Om de oorspronkelijk voor 25 jaar ontworpen installatie ook daarna nog goed te kunnen opereren, is een studie naar levensduurverlenging uitgevoerd. Op het technische vlak heeft SNB met AMBC (Asset Management en Business Consultancy) de levensduurverlenging op basis van risicomanagement doorgerekend.

Om de complexe berekeningen over de verlengde levensloop te bepalen, heeft SNB gebruik gemaakt van de software van Clarify Risk Management.

Dit is wat SNB erover zegt:

“Voor ons heeft dit geresulteerd in een duidelijk en onderbouwd rapport dat ons met vertrouwen naar deze uitdagende toekomst doet kijken. Doordat we nu zelf over Clarify beschikken, kunnen we ook in de toekomst ons risico gestuurd onderhoudsproces beter monitoren en aanpassen waar nodig. Deze optimalisatie van de huidige installatie past uitstekend in ons streven om circulariteit steeds verder door te voeren”

Back to the articles